giako logo

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ - ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ

     TΟ ΠΑΡΩΝ SITE ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ: | ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ LED-ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΙΣΧΥΕΙ ΕΦΟΣΟΝ ΕΧΕΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΕΠΙΤΗΡΗΤΗΣ ΤΑΣΕΩΣ, ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΜΕ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΑΓΟΡΑΣ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΗ: |

Διεθνή Πρότυπα

 
Τα ευρωπαϊκά πρότυπα (EN) είναι έγγραφα που έχουν επικυρωθεί από τους Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς Τυποποίησης, CEN (Ευρωπαϊκή Επιτροπή Τυποποίησης), CENELEC (Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Ηλεκτροτεχνική Τυποποίηση) και ETSI (Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Τηλεπικοινωνιακών Προτύπων). Έχουν σχεδιαστεί και δημιουργηθεί από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη μέσα από μια διαφανή, ανοιχτή και συναινετική διαδικασία.

Τα ευρωπαϊκά πρότυπα είναι μια βασική συνιστώσα της Ενιαίας Ευρωπαϊκής Αγοράς. Εκπροσωπούν ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα για τις επιχειρήσεις, παρότι είναι τεχνικής φύσεως και άγνωστα στο ευρύ κοινό και τα μέσα ενημέρωσης. Συχνά αντιμετωπίζονται ως βαρετά και όχι ιδιαίτερα σημαντικά από ορισμένους οργανισμούς, στελέχη ή χρήστες, ενώ είναι ζωτικής σημασίας για τη διευκόλυνση του εμπορίου εντός και εκτός της ευρωπαϊκής επικράτειας. Ένα πρότυπο αποτελεί υπόδειγμα προδιαγραφής, μια τεχνική λύση έναντι της οποίας η αγορά μπορεί να κάνει συναλλαγές. Κωδικοποιεί τις βέλτιστες πρακτικές και είναι συνήθως η τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Στην ουσία, τα πρότυπα σχετίζονται με προϊόντα, υπηρεσίες ή συστήματα. Τώρα, όμως, τα πρότυπα δεν δημιουργούνται πλέον αποκλειστικά και μόνο για τεχνικούς λόγους, αλλά έχουν γίνει επίσης πλατφόρμες για να επιτευχθεί μεγαλύτερη κοινωνική ένταξη και συμμετοχή της τεχνολογίας, καθώς και σύγκλιση και διαλειτουργικότητα εντός μιας αναπτυσσόμενης αγοράς μεταξύ των βιομηχανιών.

Σύμφωνα με τους εσωτερικούς κανονισμούς των Ευρωπαϊκών Οργανισμών Τυποποίησης τα ευρωπαϊκά πρότυπα πρέπει να υιοθετηθούν από τα κράτη μέλη ως εθνικά πρότυπα και να αποσύρουν οποιοδήποτε αντικρουόμενο εθνικό πρότυπο, καθώς υπερισχύουν αυτών.

ΥΙΟΙ Ν. ΓΙΑΚΟΥΜΟΓΛΟΥ Ο.Ε.

Giako Group
Εισαγωγική Εταιρεία Ηλεκτρολογικού Υλικού
Α.Φ.Μ. 081380943 - Δ.Ο.Υ. Αμπελοκήπων
Ξανθίππης 19, 56224, Θεσσαλονίκη
+30231 070 9451